Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите желаещи да гласуват в чужбина могат да подават заявления

Снимка: ЦИК

Вече работи електронната платформата на Централната избирателна комисия – ЦИК за подаване на заявления за гласуване извън страната. Гражданите ще могат да подават заявления за гласуване зад граница до 7 март на адреса - https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/zayavlenie

В електронния документ избирателите трябва да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на документ за самоличност, органа издал документа, дата на издаване, постоянен адрес по лична карта, както и адрес на пребиваване и имейл за контакт. Те трябва да посочат държавата и мястото, където желаят да упражнят правото си на глас.

Заявленията служат за образуване на избирателни секции извън страната при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място и определяне броя на секциите по места, припомнят от ЦИК. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04
Зографски манастир в Атон

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” се открива в Рим по случай 24 май

Изложба “Атон в рисунки и фотографии” ще бъде открита на 22 май в Папския латерански университет в Рим. Събитието, което ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев, е част от програмата на Българската православна църковна община “Свети..

публикувано на 18.05.24 в 11:03

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50