Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се поздравяват хората в Международния ден на майчиния език?

Радио България говори с аудиторията си на 11 езика

Майчиният език е този, с който се различават хората от различни народи, но в същото време и сближава тези, които го говорят. Всички обичаме майчиния си език, но тъй като хората са социални същества, те могат да научат и други езици и по този начин да опознаят друга култура. 

В София, столицата на България, има много места, където тъй-наречените „експати“ (от латински ex "от" и patria "отечество" – хора, живеещи в чужда страна) се срещат и общуват с другите. 

Как се поздравяват на 21 февруари, Международния ден на майчиния език? 

Поздравяваме ви и ние по повод Международния ден на майчиния език, защото той е връзката с нашите корени и същината на собствената ни идентичност. А Радио България „говори“ с аудиторията си на цели 11 езика – многообразие, което отваря вратите на информацията от и за България и тя достига до милионна аудитория по цялото земно кълбо!

Идеята, 21 февруари да бъде отбелязан като Международен ден на майчиния език е по инициатива на… Бангладеш. Така че благодарим за тази хубава идея и поздравяваме всички, които говорят бенгалски език с: আন্তর্জাতিকমাতৃভাষাদিবসেরশুভেচ্ছা


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Джон Винсънт Атанасов (1903 – 1995) и реплика на електронния компютър на Атанасов-Бери

120 години от рождението на Джон Атанасов

На специална церемония в президентството днес, 4 октомври, държавният глава Румен Радев ще връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2023 година. Церемонията по награждаването е в деня, в който се навършват 120..

публикувано на 04.10.23 в 05:15

115 години от рождението на Марин Големинов

Днес отбелязваме 115 г. от рождението на Марин Големинов – един от най-значимите български композитори. Акад. Марин Големинов е роден в Кюстендил през 1908 г. Получил музикалното си образование в Париж, където учи композиция при Венсан д‘Енди,..

публикувано на 28.09.23 в 10:15

Римското наследство оживява по улиците на античния град Улпия Ескус край Дунав

През уикенда развалините на римската колония Улпия Ескус ще приютят античен фестивал под наслов „УЛПИЯ ЕСКУС MMXXIII". На 23 септември за първи път от векове, по улиците и пред храмовете на един от най-бляскавите някогашни градове по поречието..

публикувано на 22.09.23 в 14:05