Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

77 хил. българи казаха "не" на естествените кожи

Снимка: evropabezkozhi.eu

Над 77 хил. българи подкрепиха с подписите си европейската инициатива “Европа без кожи”, съобщи неправителственото сдружение “КАЖИ”. Призивът е да бъдат забранени фермите, в които се отглеждат животни за индустриално добиване на естествени кожи, както и продажбата и вносът на продукти от ценни кожи на територията на Европейския съюз. 

Очаква се до края на годината Европейската комисия да публикува предложение за подобряване на европейското законодателство относно хуманното отношение към животните. Инициативата беше подкрепена от над 1,7 млн. граждани на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10