Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще разследва евентуални престъпления при строителството на магистрали

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев изиска от вътрешния и от регионалния министър цялата информация за нередности при изграждането и поддържането на пътища. Информацията трябва да бъде предоставена в най-кратък срок, поясняват от прокуратурата. 

В мотивите си институцията се позовава на медийни твърдения за нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала "Хемус". От обвинението уверяват, че при установяването на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза вчера по БНР, че днес се очаква МВР да има повече информация за резултатите от проверките и образуваните досъдебни производства относно некачественото строителство на пътища. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24
Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57