Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Снимка: Фейсбук/ Светослав Станков

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА. "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от всички класове", заяви той. Светослав Станков връчи също така свидетелствата за успешно издържан изпит по български език "Печат за двуезичност" на възпитаниците на "Малко българско училище" в града.

По-рано  Светослав Станков и професор Самуил Рефетов бяха гост-лектори на дискусията “Светлина сред мрака” по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Холокоста. Събитието беше организирано от Американския еврейски комитет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 26.04.24 в 01:05
Булчиза е с голям туристически потенциал

Българска помощ за развитие на туризма в албанската община Булчиза

Проект, финансиран от България, ще повишава капацитета на служителите в администрацията на Община Булчиза, Източна Албания за развитието на селския и планинския туризъм в региона, в който живее и немалка част от българското национално малцинство в..

публикувано на 25.04.24 в 20:10

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10