Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин спечели европейската титла в свободната борба

Георги Иванов
Снимка: Българска федерация по борба

Георги Иванов триумфира с европейската титла на първенството до 23 г. в Букурещ. На финала при 125-килограмовите в свободния стил българинът бе категоричен срещу украинеца Володимир Кочанов и спечели с технически туш с 10:0.

Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия ни Георги Иванов, който през миналата година стана бронзов медалист на първенството на континента до 20 години. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. В румънската столица борецът от Димитровград постигна две убедителни победи - над Азамат Хосонов от Гърция с 6:0 и над турчина Ал Ефе с 6:2 на полуфиналите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45