Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Алфа рисърч”: Не е ясен победителят на изборите

Снимка: Алфа Рисърч

Паритет за първото и второто място на парламентарните избори в неделя отчита “Алфа рисърч”. Според Агенцията за маркетингови и социални проучвания резултатите на ГЕРБ-СДС (25,9%) и “Продължаваме промяната-Демократична България” (25,4%) са в рамките на статистическата грешка. Подобна е картината и за третото място, където ДПС събира одобрение от 13,8%, а “Възраждане” е с 13,6%. БСП остава на пета позиция с 8,2%, следвана от партия “Български възход”, която може да не преодолее бариерата от 4% за влизане в парламента.  

Очаква се избирателната активност да се доближи до тази на предходните избори на 2 октомври 2022 г. В допитването 39% от хората са казали, че със сигурност ще гласуват, докато 48% няма да отидат до урните, а 13% все още се колебаят.  

Проучването е направено между 25 и 29 март със собствени средства сред 1113 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00
Росица Матева

6100 кандидати за депутати, от които 1826 жени, ще се борят за доверието на избираталите

На 9 юни избирателите ще имат на разположение общо 9356 машини за гласуване в страната и 245 в чужбина, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева пред бТВ . Тя уточни, че ако по някаква причина в дадена секция..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 3

В третия брой на предаването ви отвеждаме при българите в Албания, за да поговорим за лектората по български език и за лятното езиково училище, което се организира от няколко години в Тирана и към което интерес проявяват както младежи от български..

публикувано на 06.06.24 в 12:00