Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на здравеопазването на България и Полша дават съвместен брифинг

Снимка: Ани Петрова

Този следобед в Министерството на здравеопазването в София министрите на здравеопазването на България и Полша Асен Меджидиев и Адам Неджиелски ще дадат брифинг. Посещението на полската делегация начело с Ниеджиелски е във връзка с отправената от министър Меджидиев покана в рамките на редовното заседание на Съвета на Европейския съюз в част "Здравеопазване", проведено на 14 март в Брюксел, Белгия.

Тогава България, Полша, Литва и Унгария излязоха с обща позиция срещу нови доставки на ваксини срещу Covid-19 и отчитане на потребностите на всяка страна-членка на ЕС. "Нуждите на България от ваксини срещу Covid-19 са напълно задоволени, складовите възможности – изчерпани, необходимост от нови доставки няма", каза тогава българският здравен министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22