Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Киев кани чуждестранни пилоти и военно-технически персонал

Олексий Резников и Троелс Лунд Поулсен на съвместна пресконференция в Одеса
Снимка: REUTERS

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников покани чуждестранни пилоти на изтребители F-16, да се присъединят към украинската армия, съобщи УНИАН. На съвместна пресконференция с датския си колега Троелс Лунд Поулсен в Одеса той предложи чуждестранни специалисти, които имат желание, съответните разрешителни и знаят как да обслужват самоходна артилерия и танкове, прехвърлени от съюзниците, да дойдат да работят в Украйна. До началото на лятото Дания ще достави около 100 танка „Леопард 1“ на Украйна, обеща гостът.

Няма да има великденско примирие в Украйна. Продължават и изтощителните боеве в Донецка област, като елитните руски десантни сили се опитват до Великден да превземат напълно Бахмут и Авдеевка. Провеждат се атаки и в районите на Маринка и Лиман.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резултатът от вота на 9 юни ще се реши в последните два дни

40,2 % от имащите право на глас са готови на 9 юни да отидат до урните. 3,5% са заявили, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За изборите за Европарламент са готови да гласуват 37,7% от имащите право, а 3,1% декларират твърдо намерение за гласуване..

публикувано на 07.06.24 в 09:42

Слънчев и топъл петък

В петък, 7 юни, ще бъде слънчево. Следобед над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°...

публикувано на 06.06.24 в 19:40

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00