Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката Пламена Георгиева победи най-добрите мъже в брейка

Пламена Георгиева
Снимка: БНР - Бургас

Едно 16-годишно българско момиче – Пламена Георгиева, е победителката в международното състезание Glory to power move в Дрезден. В турнира, който се е провел на 8 и 9 април в Дрезден, Германия, са участвали 40 състезатели – най-добрите брейк танцьори от целия свят и едно момиче – Пламена от бургаския брейк и хип-хоп клуб "Блек Стайл Скуад", съобщава БНР Бургас. 

"Забравете международния ден на жената. 8 април стана международният bgirls (на брейк момичетата) ден", пише по повод участието на Пламена един от най-изявените европейски треньори по брейк – bboy Sambo в профила си в Инстаграм, цитиран от "Свободна Европа". Състезанието е в стила power move, характеризиращ се със силови движения, разчитащи на скорост, инерция и акробатични елементи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41