Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката Пламена Георгиева победи най-добрите мъже в брейка

Пламена Георгиева
Снимка: БНР - Бургас

Едно 16-годишно българско момиче – Пламена Георгиева, е победителката в международното състезание Glory to power move в Дрезден. В турнира, който се е провел на 8 и 9 април в Дрезден, Германия, са участвали 40 състезатели – най-добрите брейк танцьори от целия свят и едно момиче – Пламена от бургаския брейк и хип-хоп клуб "Блек Стайл Скуад", съобщава БНР Бургас. 

"Забравете международния ден на жената. 8 април стана международният bgirls (на брейк момичетата) ден", пише по повод участието на Пламена един от най-изявените европейски треньори по брейк – bboy Sambo в профила си в Инстаграм, цитиран от "Свободна Европа". Състезанието е в стила power move, характеризиращ се със силови движения, разчитащи на скорост, инерция и акробатични елементи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Добромир Живков

48,3% искат да гласуват за национален парламент и 47,4% за Европарламент

290 000 българи, които желаят на гласуват на 9 юни, още не са решили за кого. Това са 10% от заявилите, че ще отидат до урните, посочи пред bTV Добромир Живков от "Маркет линкс". Възможно е избирателната активност да е по-висока от тази през април..

публикувано на 05.06.24 в 11:58

147 компании участват в международното отбранително изложение "Хемус 2024"

Фирми от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус- 2024" в Пловдив. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир в Града под тепетата. Мотото..

публикувано на 05.06.24 в 07:35

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49