Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно слънчево време на Велика Събота

Снимка: БГНЕС

През нощта се очакват валежи от дъжд главно в Централна и Източна България. На места ще са придружени от гръмотевици и ще са временно интензивни. Над западните райони облачността ще намалее до ясно време. Минималните температури ще са от 3°-4° на места из високите западни полета до 13°-14° по Южното Черноморие, в София - около 4°.

В събота ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в Източна България все още ще има превалявания, които бързо ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще са между 17 и 22°, в София - около 17°.          

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове над масивите в Източна България и на места там все още ще има валежи от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 3°.

Променлива облачност се очаква на останалата територия на Балкански полуостров, само в Истанбул ще бъде облачно, без слънце. Най-ниска ще е температурата в Белград - 18°, най-висока - в Атина и Букурещ - 21°.

В Европа - в Берлин, Мюнхен, Виена, Рим и Киев ще валят дъждове. Най-топло ще е в Мадрид - 24°, най-студено - в Стокхолм, Санкт Петербург и Москва - 8-9°.

В Йоханесбург ще бъде слънчево - 24°. В Пекин ще има променлива облачност и температура до 21°. В Лима се очаква захлаждане и променлива облачност. След горещата вълна с температура до 32,6° там градусите ще спаднат до 28°. В Ню Йорк ще бъде облачно с температура 20°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35
Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25