Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлияна Янева е европейска шампионка по борба

Снимка: БТА

Юлияна Янева спечели първия златен медал за България от европейското първенство по борба в Загреб, с категоричните 10:3 точки срещу украинката Алла Белинска на финала в категория до 68 кг.

Янева стана безспорен шампион в Загреб с категорична преднина от 7 точки във всичките си схватки срещу своите съпернички. Така българската националка стигна до финал, където срещна Белинска в очакване на реванш. Украинката беше я победила на финал преди две години, когато и двете се бореха в категория до 72 кг. Янева имаше сребро от Варшава 2021 и бронз от Будапеща 2022 на 72 кг и сега се яви на тепиха след преодоляване на тежка контузия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21