Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ поиска ПП-ДБ да представят своя вариант за правителство

Снимка: БТА

С първия мандат не може да подкрепим правителство, но сме готови да говорим по политики и да видим в рамките на отговорното поведение какво можем да постигнем, особено по темата за бюджета, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на лидерската среща в парламента между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от ПП-ДБ да представят варианта си за кабинет и състав на правителство с втория мандат. Дали с първия или втория мандат важно е да има редовно правителство, подчерта той. Ако представите кабинет, който ние да харесаме, пак имаме тема за разговори. Ако имате друг вариант за подкрепа, пак трябва да ни го покажете, настоя Борисов. Той повтори, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила, докато не изчерпат всички опции с ПП-ДБ, да не разговарят с останалите парламентарни формации.

По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Гимнастичките ни временно първи в отборната надпревара на европейското в Будапеща

Българският отбор по художествена гимнастика поведе в отборната надпревара на европейското първенство в Будапеща, следвана от Италия и Германия. Окончателната подредба ще стана ясна днес, когато ансамблите ще представят своите съчетания. След..

публикувано на 25.05.24 в 09:01

50 родопски чевермета очакват гостите на Фармфеста в Момчилград

В подножието на лесопарка на Момчилград в Родопите се провежда второто издание на Фармфест "Момчилград". Фермерският фестивал предлага на посетителите си вкусни родопски ястия, запознаване с местни животни и породи, демонстрации на занаяти и богата..

публикувано на 25.05.24 в 08:05

Президентът - на посещение в Унгария, открива Българския културно-образователен център

На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок. По време на визитата двамата ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, изграден с подкрепата на българската и..

публикувано на 25.05.24 в 07:25