Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рим и Маракеш вдъхновяват Тони за песента „Приятелство“

Снимка: стопкадър

Преди повече от две десетилетия Тони завладя ефира с хитовете си, останали емблематични за българската музикална сцена в началото на новото хилядолетие. Последните години тя е тук с нова музика – все така мелодична, но с различно звучене. "Все пак музиката се развива и не може всичките ми песни да са като "Всичко било е насън", "Както преди" и "Интернет самота" – казва Тони, и допълва: "Човек обособява и малко по-различен вкус към музиката – тя се развива генерално по различен начин не само в България, но и в целия свят. А пък аз винаги обичам това, което е излязло от душата ми, да го представя като текст и музика на слушателите. Когато са идвали на концерти и съм изпълнявала новите неща, хората виждат, че са доста приятни и хубави". Това важи с пълна сила и за най-новата и песен "Приятелство", която събира емоциите от едно пътешествие – толкова ярко, че Тони го претворява в своя авторска песен.

"Приятелство" е като финалния щрих от това пътуване. Всъщност, песента беше написана преди това, с текст на английски език и различна ритмика. Но след толкова силно изживяване, каквото беше нашето пътешествие, с толкова добри приятели и въздействащи моменти, името и актуалният вариант на песента сякаш сами ме избраха" – споделя Тони и още:

Снимка: Facebook/Tony.Official.Bulgaria

"С "Приятелство" реших да изляза от това, което съм правила досега – за първи път пускам ремикс, а не основната оригинална версия, която направихме с моя китарист Щерион Пилидов. Това е интуицията на артиста – исках да дам нещо по-различно на хората, които обичат моята музика и мен като артист."

Затова слушаме "Приятелство" първо в ремикс на Mr. Moon. В уникалния си нежен, интелигентен и ненатрапчив стил Младен Димитров, известен като Mr. Moon, прави актуалната ремиксирана версия, готова да бъде "облечена" в режисьорското решение на Росица Фердинандова.

"Нестандартен се получи клипът на "Приятелство" – разказва Тони. – Видеото всъщност е анимиран разказ. Сюжетът буквално разкрива моменти от пътуването до Рим и Маракеш, но и метафорично отключва искрата за пътешествие до любовта, надеждата и приятелството."

В момента Тони и Mr. Moon работят по нов сингъл, а в края на годината ще очакваме нов албум от Тони, в който ще присъстват повечето неиздавани нейни песни, както и съвсем нови композиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05