Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестабилно време в неделя, не е подходящо за планински туризъм

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над западната половина на страната, но ще намалява. Минимални температури между 3° и 8°, в София - около 5°. В неделя сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 19°.
В планините преди обяд ще се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, над около 2200 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време. Максимални температури 14°-19°. Температурата на морската вода е 11°-12°.
На Балканския полуостров преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.
Прогноза за Европа. На Пиренейския полуостров облачността ще е променлива, на места в източните райони с краткотрайни валежи. Значителна ще е облачността над Западна Европа, в Западна Франция и в Шотландия с валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. В много райони от Скандинавския полуостров ще има валежи от дъжд и сняг, на места придружени с гръмотевици. В крайните южни райони облачността ще е променлива, почти без валежи. Валежи от дъжд и сняг, на места значителни по количество, ще има и в Европейска Русия. Над останалите райони от Източна Европа облачността ще е значителна, на места с превалявания, по-интензивни в Източна Украйна. Над северните райони от Централна Европа ще е предимно слънчево, над източните денят ще започне със значителна облачност и краткотрайни валежи, които постепенно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. На Апенинския полуостров ще е предимно облачно и дъждовно.
Прогноза за останалите части от света. В Мелбърн ще бъде слънчево, температурата ще варира от 5 до 17° в неделя, а в следващите два дни ще се повишава. В Ню Йорк термометърът ще стигне до 14°, ще бъде дъждовно. В Хавана ще е от 21° през нощта до 30° през деня с променлива облачност. В Буенос Айрес, където е есен, живакът ще достигне 24°, очаква се променлива облачност с дъжд и гръмотевици. В Йоханесбург ще е слънчево, до 26°. В Лагос се очакват дъжд и гръмотевици с температура до 30°. В Пекин - слънчево, с лек ветрец и температура до 23°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05