Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев - българин в оркестъра за коронацията на Чарлз III

Снимка: Facebook/ Vasko Vassilev

Известният български цигулар Васко Василев беше концертмайстор на специалния оркестър за коронацията на крал Чарлз III. "Чувството е много странно. Гледаме филми, опери, исторически драми. А тук сме в самото действие. Ние сме във въздуха, където и органистът свири. Органистите са страхотни, аз такова нещо не съм виждал. Отдолу има хор на децата, който пее потресаващо, военни оркестри. Аз не съм чувал такова нещо", сподели пред БНТ преди събитието именитият ни цигулар. А по-късно написа във "Фейсбук": "Приключение, което се случва веднъж в живота...".

Coronation Orchestra е специалният оркестър, който обединява елитни изпълнители от всички оркестри в Обединеното кралство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05