Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник слънце до обед, а следобед облаци

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°.

В понеделник преди обяд все още ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна и Централна България, а вечерта и през нощта срещу вторник и над Източна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски ще са по Черноморието и в крайните североизточни райони, в София 22°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 7°.

На Балканите облачността ще се увеличава и на много места ще има дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Най-прохладно ще е в Букурещ - 17°, и Истанбул - 18°, а най-топло в Скопие - 25°, и Атина - 24°. В останалите части на Европа дъжд се очаква в Лондон, Мюнхен, Рим и Киев. Температурите ще варират от 13° в Киев и 15° във Варшава до 30° в Мадрид.

Какво ще бъде времето по света? В Ню Йорк се очакват температури от 11° до 24° с променлива облачност. В Буенос Айрес ще бъде приятно слънчево с максимална температура 21°. Жителите и гостите на Мелбърн ги очаква променлива облачност и лек дъжд, а температурата няма да превишава 14°. В Йоханесбург ще има променлива облачност, очакват се и гръмотевици, а температурите ще са от 5° до 16°. А в Пекин ще има слънце в изобилие. Там живакът ще достигне 28°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05