Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ВСС поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев

Снимка: БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесе предложение за освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. На интернет страницата си институцията съобщава, че в депозирания документ се предлага Пленумът на ВСС да установи основание за предсрочно освобождаване на настоящия обвинител номер 1, а именно - "тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България". Колегията настоява още Пленумът да предложи на президента Румен Радев отстраняването на Гешев.

Още от категорията

Миньорите и енергетиците ще решават, как ще продължат протестите

Синдикатите не уважиха поканата за среща с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Протестиращите заявиха, че очакват премиера да дойде при тях и обсъждат по-мащабни акции ако правителството не изтегли от Еврокомисията внесените планове за..

публикувано на 01.10.23 в 17:31

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота..

публикувано на 01.10.23 в 09:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00