Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България призова Индия да повлияе на Русия за спиране войната в Украйна

Форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в Стокхолм
Снимка: Министерство на външните работи

Външният министър Иван Кондов призова Индия да използва влиянието си върху Русия, за прекратяване на войната срещу Украйна, съобщи българското външно министирство. Кондов е разговарял със своя индийски колега Субрахманям Джайшанкар в Стокхолм по време на министерски форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в рамките на Шведското председателство. Министър Кондов е присъствал на неформален обяд с украинския им колега Дмитро Кулеба. В рамките на форума българският министъ е изтъкнал „нуждата от продължаване на подкрепата за Украйна в контекста на продължаващата руска агресия“, съобщават от министерството. Кондов е поканил Джайшанкар да посети България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Бойко Борисов

От ГЕРБ не са против реформа в разузнаването, но не и по време на война

"На 21 септември няма да обявя кандидата за кмет на София. Ще ви хареса, нестандартно решение е", каза в парламента лидерът на ГЕБР Бойко Борисов. За предлаганите реформи в службите и оставката на Атанас Атанасов като шеф на ресорната парламентарна..

публикувано на 21.09.23 в 11:51

По съседски: Събития с балкански адрес

Съветът на Европа обвини Скопие в антибългарска реч на омразата В доклада си за Република Северна Македония Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността (ECRI) към Съвета на Европа обърна внимание на случаите на насилие срещу македонците с..

публикувано на 21.09.23 в 11:40

Готвят посещение на премиера в Австрия по темата Шенген

Украйна оценява, че решението на България да не удължи забраната за внос на украински селскостопански продукти не е било леко, коментира външният министър Мария Габриел в кулоарите на Срещата на ООН в Ню Йорк. "Но точно защото изразяваш солидарност в този..

публикувано на 21.09.23 в 08:37