Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България призова Индия да повлияе на Русия за спиране войната в Украйна

Форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в Стокхолм
Снимка: Министерство на външните работи

Външният министър Иван Кондов призова Индия да използва влиянието си върху Русия, за прекратяване на войната срещу Украйна, съобщи българското външно министирство. Кондов е разговарял със своя индийски колега Субрахманям Джайшанкар в Стокхолм по време на министерски форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в рамките на Шведското председателство. Министър Кондов е присъствал на неформален обяд с украинския им колега Дмитро Кулеба. В рамките на форума българският министъ е изтъкнал „нуждата от продължаване на подкрепата за Украйна в контекста на продължаващата руска агресия“, съобщават от министерството. Кондов е поканил Джайшанкар да посети България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда на Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00