Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готвят английска пиеса за цар Борис III и спасяването на българските евреи

Снимка: архив

Английската театрална трупа  "Out of the forest", подготвя пиеса за цар Борис III. "Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III, цар на българите" ще се играе по време Единбургския международен театрален фестивал през август.

Спектакълът ще бъде представен и в посолството на България в Лондон в края на юли и в началото на септември. Автор е Джоузеф Кулен. Той ще играе и ролята на цар Борис III.

Спектакълът включва български и еврейски народни песни, изпълнявани на живо. Сюжетът разказва за спасяването на 50 000 българи евреи по време на Втората св. война. "История, която  светът е  забравил", пише в анотацията към пиесата, предава БТА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37

Ученици и преподаватели преведоха на италиански поезия на Петя Дубарова

Книга със стихове на Петя Дубарова излезе на италиански език в превод на деца и преподаватели от български училища в Италия. В превода участваха училищата "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция, "Пейо Яворов" в Милано, "Родолюбие" в Неапол, "Капитан Петко..

публикувано на 04.04.24 в 11:57

Центърът за подводна археология е кандидат за Център за подводно и световно наследство

Министърът на културата Кръстю Кръстев изпрати до Ернесто Отоне, помощник-генерален директор за култура на ЮНЕСКО, кандидатурата, с която дейността на българския Център за подводна археология да бъде разширена до категория 2 на Център за подводно и световно..

публикувано на 03.04.24 в 17:51