Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на ПП се извини през Фейсбук на Мария Габриел

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков се извини за думите му спрямо бившият еврокомисар и кандидат за ротационен премиер Мария Габриел. Те се чуват от записа на заседанието на Изпълнителния съвет на партията. „В дългата нощ, в която ПП трябва да вземе съдбоносно решение за втория мандат, има много емоции, мнения, квалификации“, казва Петков във Фейсбук. "Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел", признава той.

"Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", пише Петков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54