Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще присъства в Анкара на встъпването в длъжност на Ердоган

Румен Радев и Реджеп Ердоган на 6 октомври 2022 г. , архив
Снимка: Прессекретариат на президента

Държавният глава Румен Радев заедно с още 19 други държавни лидери и десетки министри ще присъства днес на церемонията по встъпване в длъжност на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, който беше преизбран на поста на 28 май т.г.
Церемонията ще се проведе в президентския комплекс „Бештепе“ в Анкара. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.
След преизбирането на турския му колега българският президент го поздрави и изрази увереност, че отлично развиващото се през последния период двустранно и многостранно сътрудничество между България и Турция ще продължи да се надгражда още повече по време на новия мандат и ще бъде фактор за укрепване на добросъседството, доверието, сигурността и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54