Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов пита защо няма разследване за записа на Радостин Василев

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Атанас Атанасов постави въпроса защо няма разследване кой и с каква цел е записал заседанието на политическия орган на сила, получила мандат за управление на страната.

Вече бившият депутат от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, в който се говори за смяна на ръководителите на служби, за уговорки с ГЕРБ при евентуални искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната.

Коя е силата, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна”, заяви Атанасов.

Депутатът каза още, че главният прокурор Иван Гешев използва делото “Барселонагейт”, в което е замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да попречи за съставянето на правителство, както и за собственото си отстраняване.

Става дума за политически ход, а не за търсене на отговорност. Но това не означава, че няма основание за търсене на отговорност от Бойко Борисов”, подчерта той.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30