Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов пита защо няма разследване за записа на Радостин Василев

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Атанас Атанасов постави въпроса защо няма разследване кой и с каква цел е записал заседанието на политическия орган на сила, получила мандат за управление на страната.

Вече бившият депутат от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, в който се говори за смяна на ръководителите на служби, за уговорки с ГЕРБ при евентуални искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната.

Коя е силата, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна”, заяви Атанасов.

Депутатът каза още, че главният прокурор Иван Гешев използва делото “Барселонагейт”, в което е замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да попречи за съставянето на правителство, както и за собственото си отстраняване.

Става дума за политически ход, а не за търсене на отговорност. Но това не означава, че няма основание за търсене на отговорност от Бойко Борисов”, подчерта той.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42
Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10