Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Веселинов получи годишната награда на фондация "Българска памет"

Снимка: БТА

Главният редактор на изданието "Българика" в Калифорния Евгени Веселинов получи годишната награда на Фондация "Българска памет". Отличието му беше връчено лично от председателя на фондацията Милен Врабевски по време на специална церемония в София.

От 2000 г. Веселинов живее в САЩ, където работи като професионален фотограф на свободна практика. През 2003 г. в Лос Анжелис създава в-к "Обзор" първото българско печатно издание на Западния бряг. Медията преминава онлайн през 2009 г, като уебсайта BulgariCA. Името е съкратено от "Българи в Калифорния" (BULGARICA - BULGARians In CАlifornia). През 2008 г. той създава първото българско училище на Западния бряг - "Иван Вазов". "Журналистът", както го наричат, организира и подкрепя десетки инициативи и събития в Лос Анжелис и помага на българи в Щатите.

"Вълнението е голямо. Това ми е първата награда. Голям ден е за мен, голям празник. Аз тази година имам юбилей – ставам на 60 години, навършват се и 20 години от създаването на българската медия и 15 години от създаването на българското училище на Западния бряг в САЩ. Много съм щастлив и горд, че точно тази фондация ми дава наградата, защото ми съвпада посоката с това, което прави д-р Милен Врабевски", заяви на церемонията Веселинов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Фолклорна танцова формация „България“ в Централна Англия

На фестивал в Устър, Англия, играха български народни хора

Танцьорите на Фолклорна танцова формация "България" в Централна Англия от школите в Нотингам, Ковънтри и Стаффорд по покана на Формацията за народни танци в Устър "Нестинари-Детелина" представиха страната ни във фестивала Устър Шоу (Worcester Show) в Устър,..

публикувано на 15.08.24 в 17:14
Сградата на Българската православна църква

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община...

публикувано на 15.08.24 в 03:35

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47