Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Веселинов получи годишната награда на фондация "Българска памет"

Снимка: БТА

Главният редактор на изданието "Българика" в Калифорния Евгени Веселинов получи годишната награда на Фондация "Българска памет". Отличието му беше връчено лично от председателя на фондацията Милен Врабевски по време на специална церемония в София.

От 2000 г. Веселинов живее в САЩ, където работи като професионален фотограф на свободна практика. През 2003 г. в Лос Анжелис създава в-к "Обзор" първото българско печатно издание на Западния бряг. Медията преминава онлайн през 2009 г, като уебсайта BulgariCA. Името е съкратено от "Българи в Калифорния" (BULGARICA - BULGARians In CАlifornia). През 2008 г. той създава първото българско училище на Западния бряг - "Иван Вазов". "Журналистът", както го наричат, организира и подкрепя десетки инициативи и събития в Лос Анжелис и помага на българи в Щатите.

"Вълнението е голямо. Това ми е първата награда. Голям ден е за мен, голям празник. Аз тази година имам юбилей – ставам на 60 години, навършват се и 20 години от създаването на българската медия и 15 години от създаването на българското училище на Западния бряг в САЩ. Много съм щастлив и горд, че точно тази фондация ми дава наградата, защото ми съвпада посоката с това, което прави д-р Милен Врабевски", заяви на церемонията Веселинов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10

Външно министерство препоръча на българите в САЩ да спазват указанията на властите

Българските граждани, намиращи се на територията на щата Флорида, стриктно да спазват указанията на местните власти и да не предприемат пътувания до засегнатите от урагана "Милтън" райони, препоръчват от Ситуационния център на българското..

публикувано на 11.10.24 в 10:07