Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Увеличават се районите с обявено предупреждение - код жълто - почти в цялата западна половина от страната валежите ще са интензивни и значителни по количество, остават и условията за градушки.

В следобедните часове, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от североизток. През нощта все още ще превалява само на изолирани места, главно в западните райони от страната.

Утре, 12 юни, от изток-североизток ще духа слаб, до умерен вятър в източните райони. В Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, в София - около 21°.

По Черноморието, преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.           

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите част от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40