Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Увеличават се районите с обявено предупреждение - код жълто - почти в цялата западна половина от страната валежите ще са интензивни и значителни по количество, остават и условията за градушки.

В следобедните часове, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от североизток. През нощта все още ще превалява само на изолирани места, главно в западните райони от страната.

Утре, 12 юни, от изток-североизток ще духа слаб, до умерен вятър в източните райони. В Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, в София - около 21°.

По Черноморието, преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.           

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите част от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК: България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), се казва в доклада за страната ни, изготвен от Брюксел, за 2024 г., предаде БНТ. ПВУ на България е в размер на 5.689 млрд. евро безвъзмездни средства...

публикувано на 19.06.24 в 17:56

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй..

публикувано на 19.06.24 в 16:00

1/4 от депутатите са жени, 1/3-та влизат за първи път в парламента

Мъж на около 45 г., юрист или с икономическо образование. Това е сборният образ на депутата в 50-ия парламент. Дамите в него са със 7 повече, отколкото в предходния мандат, или 64 дами. Те са 1/4 от състава на юбилейното Народно събрание...

публикувано на 19.06.24 в 08:44