Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40