Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изпусна в последните секунди победата над Сърбия за „Евро 2024“

Снимка: БГНЕС

В Разград българските национали по футбол изиграха неочаквано силен домакински мач срещу състава на Сърбия. В двубоя гостите бяха смятани за фаворити. Българите изпуснаха победата в последната секунда и трябваше да се задоволят само с точка от 1:1. Кирил Десподов откри резултата в 47-ата минута, а в 6-ата минута на добавеното време резервата Дарко Лазович вкара изравнителен гол.

България – Сърбия беше осми мач за Младен Кръстаич начело на отбора откакто е назначен през юли 2022 г. В тези срещи България има 3 победи, 3 равенства и 2 поражения.

След поредния кръг и резултатът от мача Унгария – Литва (2:0) на върха в група G от квалификациите за „Евро 2024“ с по 7 точки са унгарците и сърбите. Черна гора е с 4, а България е на 4-о място с 2. Литовците са последни само с 1 точка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Архив

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за семейството" ще се проведе днес в три града на страната - София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00