Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха приоритетите на правителството пред посланиците от ЕС и САЩ

Снимка: БГНЕС

Новото редовно правителство работи за политическа стабилност в България, която да осигури добри условия за инвестиции и да повиши жизнения стандарт на хората. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на срещи с посланиците на държавите от ЕС и на САЩ. 

Липсата на стабилност през последните над 2 години е основна пречка за по-голяма активност както на европейския, така и на американския бизнес, стана ясно от разговорите. Заедно с външния министър Мария Габриел премиерът представи приоритетите на правителството и законодателната му програма.

Основните външнополитически теми за България са влизането в Шенген и в еврозоната, подчертаха Денков и Габриел. България ще активизира усилията, за да покрие критериите на САЩ за отпадане на визовия режим и премиерът лично ще следи процеса.

С посланик Кенет Мертен е обсъдено и сътрудничеството в областите на сигурността и на ядрената енергетика. За да се активизират двустранните бизнес контакти, САЩ ще изпратят поне две нови търговски аташета, е казал Мертен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10