Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тагарев представя приоритетите на България в отбраната

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Днес министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи приоритетите в своята работа и своя екип.

На срещата на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел по-рано този месец Тагарев подчерта, че 2 % от БВП следва да бъдат долната граница, а не таванът на разходите за отбрана. Пред журналисти министърът обясни, че ще бъдат проучени възможностите за включване на България в инициативата за осигуряване на боеприпаси за Украйна. А в интервю за "Свободна Европа" Тагарев напомни, че България е приела да готви т. нар. бойни медици или бойни санитари за Украйна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла сряда

В сряда, 25 септември , ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Ръст от 5% на чуждестранните туристи през настоящата година

От началото на годината 10,7 млн. чужденци са посетили страната ни, съобщи пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Това представлява 5 процента ръст спрямо 2023 година. Според Румен Драганов 2024 г. се..

публикувано на 24.09.24 в 16:28

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10