Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правят национални консултативни съвети за проблемните земеделски отрасли

Снимка: БГНЕС - архив

Реколтата от пшеница е гарантирана и няма опасност от зърнена криза, каза министърът на земеделието Кирил Вътев в с. Горно поле, община Маджарово. Дъждът на места пречи на жътвата, поясни Вътев и уточни, че влажността на зърното може да е проблем. Има райони с добри и дори рекордни добиви, посочи той, но не се ангажира с прогнозни за добивите преди края на кампанията. 

Вътев присъства на първия Фестивал на планинското говедовъдство. Министърът посочи, че проблемите с изкупните цени на млякото са се набирали "като снежна топка" и са крайно неблагоприятни. Затова по всички чувствителни теми в земеделието още в понеделник ще бъдат създадени национални консултативни съвети - по млякото, месото, поземлените отношения и водоползването, добави министърът.


Още от категорията

Как българският и румънският бизнес мислят за двустранните отношения?

Инфраструктурните проекти между България и Румъния не вървят бързо заради сложната регулаторна рамка, но все пак се движат напред. Това заяви за Радио България Дору Драгомир - ръководител на Двустранната търговска камара Румъния-България, в кулоарите на..

публикувано на 29.11.23 в 11:10

„Кармен 2“ ще подобри енергийната свързаност между България и Румъния

Европейската комисия включи съвместния проект „Кармен 2“, между българския електропреносен оператор ЕСО и румънските преносен оператор „Транселектрика“ и разпределителното дружество Delgaz Grid S.A., в шестия списък с проекти от общ европейски интерес...

публикувано на 28.11.23 в 17:02

Северна Македония иска да закупи капацитет в газохранилището в Чирен

Северна Македония се надява да продължи сътрудничеството ѝ с България по общи проекти в енергетиката. Това съобщи, на среща с министъра на енергетиката Румен Радев, посланикът на Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска. Тя посочи, че страната ѝ има..

публикувано на 28.11.23 в 16:05