Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развиват „Дигитална раница – моята България“ за българските училища в чужбина

Неделните български училища в чужбина вече имат още една възможност да улеснят и подобрят обучението на децата от 1-ви до 7-и клас. Екип на Великотърновския университет в партньорство със Съюза на българите в Кипър и с Гръцко-българското сдружение за култура „Паисий Хилендарски“ създадоха електронната образователна платформа „Дигитална раница – моята България“. Помагалото е безплатна електронна учебна платформа, която надгражда хартиените учебници, по които се преподава. Създадена е по програмата „Еразъм +“ с финансиране от 94 400 евро, каза за БНР проф. Димитър Симеонов.

Съдействие за въвеждането на платформата оказват Министерството на образованието и Агенцията за българите в чужбина. Платформата е отворена за развитие и това ще се направи в посока за децата от предучилищната възраст и за ученици от 8-и до 12-и клас. Нейното развитие ще бъде обсъдено и с представителите на неделните български училища в чужбина. 66 техни преподаватели от 13 държави се събират на 19 юли на годишна среща във Великотърновския университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Аржентина се провежда седмица на българската култура

С прожекция на филм "В търсене на Полихрон" на 20 май бе открита Седмицата на българската култура в Аржентина. Организатори на поредицата културни събития за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..

публикувано на 22.05.24 в 11:57

"Неразказаните истории на българите" в Атина

Изложба "Неразказаните истории на българите"е подредена в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина, Гърция. Събитието е организирано от Културен център "Иван Селимински" и гръцкия център, в сътрудничество с..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42