Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ отстрани „Балкани“ и продължава в Шампионска лига

Снимка: БГНЕС

„Лудогорец“ се класира за втория кръг на квалификациите в Шампионска лига, след категорична победа над косовския „Балкани“ с 4:0 в Разград. Преди седмица в Прищина "орлите" записаха изненадваща загуба с 0:2. Домакините откриха резултата още в четвъртата минута, когато точен бе ганаецът Бърнард Текпетей. Натискът на „Лудогорец“ продължи и в добавеното време на първата част Текпетей вкара за 2:0. В 48-та минута отбраната на „Балкани“ допусна груба грешка, Матиас Тисера открадна топката и вкара за 3:0. Бразилецът Кайо Видал наниза четвърти гол в 78-та минута.

Във втория кръг на квалификациите българските футболни шампиони срещат словенския „Олимпия“ Любляна, който преодоля латвийския „Валмиера“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15