Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската посланичка ще бъде предупредена заради скандалното изказване на депутат относно България

Пьотр Толстой
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова няма да бъде обявена за персона нон грата заради скандалното изявление на Пьотр Толстой, зам.-председател на Държавната Дума, че Черно море е руско и трябва да бъде установен контрол над него, заяви премиерът Николай Денков.  

Пред руската държавна телевизия Пьотр Толстой спомена България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия, но за да стигне до тях, Русия първо трябва “да свърши с Украйна”. Според депутата по цялото българско крайбрежие живеят “наши граждани” и няма да има никакви проблеми.  

По повод думите за многобройната руска общност по Черноморието ни, която би могла да бъде стимулирана за протести, българският премиер обясни, че ще се свърже с външното министерство, за да бъде предадено съобщение на посланик Митрофанова за неприемливостта на подобни изказвания. Той добави, че отношението ни към тези хора трябва да бъде като към всички останали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35