Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама българи от Болградски район жертви на фронта в Украйна

Снимка: БГНЕС

Двама българи от Болградски район са загинали през юли месец във войната в Украйна, съобщава Болградската районна военна администрация.  

32-годишният Вячеслав Казаков от с. Подгорное, Тарутинска община, е загубил живота си при изпълнение на бойна задача близо до Авдеевка, Донецка област. За отлично справяне с поставените задачи той е отличен с две награди и е предложен за орден “Ярослав Мъдри”, който, за съжаление, не успява да получи приживе. 

51-годишният Григорий Лазарев от Болград – войник от морската пехота, също е загинал при изпълнението на бойна задача в Донецка област.  


Снимка: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44