Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведено е бедствено положение в Хасковска област заради пожари

Пожари се разгоряха и в Бургаска област, огнищата са локализирани

Снимка: БТА

Бедствено положение е обявено в Хасковска област заради 8 големи пожара, които са трудни за овладяване при високите температури и вятър. В село Георги Добрево изгоряха 3 къщи. В Оряхово пожарът е около фотоволтаичен парк, а край село Дъбовец (Oбщина Любимец) гори гора. В гасенето участва цялата техника и жива сила в областта. Очаква се помощ от 4 съседни области и от армията. Критичната точка е огънят при с. Дъбовец, където е затворен пътят Любимец – Ивайловград. Към момента няма пострадали хора.

Пожари през нощта срещу 27 юли се разгоряха в Бургаска област. Огънят е засегнал над 2000 дка. Тръгнал е от Община Карнобат. Засегнал е селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет, Бероново. Огнената вълна е преминала през Сунгурларе и е достигнала бургаските квартали "Черно море" и "Рудник". Огнищата са локализирани, няма опасност от ново запалване, съобщиха властите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00