Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Медиана”:

Запазва се същото разположение на силите в НС

Снимка: pixabay

Ако изборите бяха днес, в парламента отново биха влезли сегашните шест партии, класирани в същия ред, показва проучване на “Медиана”, осъществено със собствени средства. Най-предпочитана отново е ГЕРБ-СДС с 23,3%, следвана от „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 18%,  „Възраждане“ с 15,4%, ДПС с 12,9%, БСП с 9% и „Има такъв народ“ с 5,4%.

Президентът Румен Радев отново е първи по доверие, а другите най-одобрявани политици са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на БСП – Корнелия Нинова, и на “Възраждане” – Костадин Костадинов.

В същото време 47% от анкетираните са изразили разочарование от правителството на Николай Денков, 20% – одобрение, а 33% са отговорили с “Не мога да преценя”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05