Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жегите се завръщат - оранжев код за горещини в 6 области на страната

Снимка: архив

В четвъртък ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб южен вятър, а в следобедните часове над Югоизгочна България ще бъде до умерен от югоизток. Максималните температури ще са в интервала 35-40 градуса, в София - 35°. В шест области е обявен оранжев код за горещини - Ловешка, Пловдивска, Старозагорска, Ямболска, Великотърновска и Русенска. Там живакът ще достигне 39-40 градуса. За останалата част от страната е валиден жълт код за опасно високи температури до 35°- 38°.

В планините времето ще е предимно слънчево, с купести облаци и със слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На 4 август температурите още малко ще се повишат и в Северна България се очаква да надхвърлят 40 градуса. 

Горещо ще бъде времето над цяла Източна Евпопа, с температури в интервал 30-35 градуса. По-хладно ще е в Женева и Прага -23°. В Париж и Брюксел ще преобладава облачно време и термометрите ще покажат 17-18 градуса. В Амстердам - 19°,  Барселона -24°, Загреб и Рим -30°, Киев-29°, Кишинев - 32°, Анкара-34°, Москва - 27°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05