Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

41 градуса ще показва термометърът в петък

Лято на морския бряг
Снимка: Елена Каркаланова

През нощта срещу петък, 4 август, ще бъде предимно ясно. През деня ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 36° и 41°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 36°.

В планините ще бъде предимно слънчево - след обяд в масивите в Западна България с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м - около 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, а на морската вода – 22°-24°, на север от нос Калиакра - около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще започне да се усилва.

Слънчево и горещо ще бъде времето на Балканския полуостров. Значителна облачност и валежи ще има само в Хърватия. В Букурещ ще бъде 39 градуса, в Атина – 37, в Белград и Истанбул – 35. 

В по-голямата част от Пиренейския полуостров ще бъде слънчево. Динамично ще остане времето в много райони на Западна, Централна и Северна Европа - там ще бъде със значителна облачност и краткотрайни валежи. Над по-голямата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево, но след обяд на отделни места в северните райони и покрай Урал ще превали и прегърми. Краткотрайни валежи ще има в Западното Средиземноморие и Северна Италия, докато над Южна ще остане слънчево, с високи температури. Най-топло ще бъде в Москва – 30 градуса. В Мадрид и Рим ще бъде 29 градуса, в Санкт Петербург – 23, във Виена и Мюнхен – 22, в Париж – 21, в Стокхолм – 19. 

Слънчево ще бъде в Чикаго с 29 градуса и в Кейптаун – 20. В Ню Йорк ще има дъжд и гръмотевици и термометърът ще показва 25 градуса, а в Мелбърн – 17, с превалявания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15