Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова: Българчетата по света са съпричастни на връстниците си в Украйна

Райна Манджукова на церемонията по награждаването
Снимка: БТА

На емоционална среща в Националния дворец на децата в София, Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) награди талантливите участници в годишните си детски конкурси за литература, рисунка и песен, в които водеща тема беше мирът като ценност, за която да се бориш.

„Мирът през очите на децата изглежда слънчев. Свят, в който няма сирени, в който децата спокойно излизат навън и играят без страх да ги удари дрон или снаряд" – каза пред Радио България изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова: "Щастлива съм, че много творби на тема мир получихме и от българчета от други държави, което означава, че децата по света са съпричастни. А това означава, че още една наша цел е постигната“.

Очаквайте репортажа на Диана Цанкова от емоционалната среща с лауреатите и техните преподаватели и откриването на изложбата с детски рисунки от конкурса "България в моите мечти".
Снимки: БТА


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проф. д-р Антон Андонов

Семинар по български фолклорни танци в израелския град Бат Ям

Семинар по български народни танци ще се проведе днес в град Бат Ям в Израел (ул. „Хавива райк“, №3) от 18,30 ч. Ще го води проф. Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив..

публикувано на 16.06.24 в 06:10

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и..

публикувано на 15.06.24 в 11:25
Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29