Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова: Българчетата по света са съпричастни на връстниците си в Украйна

Райна Манджукова на церемонията по награждаването
Снимка: БТА

На емоционална среща в Националния дворец на децата в София, Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) награди талантливите участници в годишните си детски конкурси за литература, рисунка и песен, в които водеща тема беше мирът като ценност, за която да се бориш.

„Мирът през очите на децата изглежда слънчев. Свят, в който няма сирени, в който децата спокойно излизат навън и играят без страх да ги удари дрон или снаряд" – каза пред Радио България изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова: "Щастлива съм, че много творби на тема мир получихме и от българчета от други държави, което означава, че децата по света са съпричастни. А това означава, че още една наша цел е постигната“.

Очаквайте репортажа на Диана Цанкова от емоционалната среща с лауреатите и техните преподаватели и откриването на изложбата с детски рисунки от конкурса "България в моите мечти".
Снимки: БТА


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дора Николова Битау

Още една неразказана история оживя благодарение на българчета в Италия

Картините на българската художничка Дора Николова Битау и Национална програма "Неразказаните истории на българите" станаха повод на бял свят да се появи "един нежен, носталгичен, жизнеутвърждаващ документален филм за необходимостта да търсиш и..

публикувано на 22.06.24 в 10:05
„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38