Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова: Българчетата по света са съпричастни на връстниците си в Украйна

Райна Манджукова на церемонията по награждаването
Снимка: БТА

На емоционална среща в Националния дворец на децата в София, Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) награди талантливите участници в годишните си детски конкурси за литература, рисунка и песен, в които водеща тема беше мирът като ценност, за която да се бориш.

„Мирът през очите на децата изглежда слънчев. Свят, в който няма сирени, в който децата спокойно излизат навън и играят без страх да ги удари дрон или снаряд" – каза пред Радио България изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова: "Щастлива съм, че много творби на тема мир получихме и от българчета от други държави, което означава, че децата по света са съпричастни. А това означава, че още една наша цел е постигната“.

Очаквайте репортажа на Диана Цанкова от емоционалната среща с лауреатите и техните преподаватели и откриването на изложбата с детски рисунки от конкурса "България в моите мечти".
Снимки: БТА


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

Външното министерство призова българските граждани да не пътуват до Ливан, както и незабавно да напуснат страната. Призивът е заради сериозната ескалация на военните действия там през последните часове. При необходимост от съдействие..

публикувано на 28.09.24 в 10:14

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..

публикувано на 27.09.24 в 18:19

В Лондон почина знаменитата пианистка Марта Деянова

На 77-години в Лондон почина голямата българска пианистка Марта Деянова, съобщи нейният син Мартин в социалната мрежа Facebook. Тя е възпитаничка на Българската държавна консерватория в класа на проф. Богомил Стършинов, усъвършенства клавирните си..

публикувано на 27.09.24 в 08:49