Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска градинка с рози ще цъфти в Бромли, Лондон

Снимка: bulgariansinlondon.com

Проект предвижда създаване на българска градинка с рози в лондонския район Бромли, съобщи сайтът „Българи в Лондон“. Това е продължение на инициативата за създаване на български розови градини в британската столица, която започна с градинката на площад „Golden Square“ в квартал Сохо, като подарък от българите в града за лондончани. 

„Тази градинка е гордост за създателите, получи много адмирации от лондончани и е мотивация да бъдат създадени подобни български градинки с рози в други лондонски квартали“, посочват още от изданието. 

Инициатори на проекта са Бойко Боев и Александър Неделчев, които живеят в Бромли. Общината в Бромли е предложила градинката да е в парк „Queen’s Gardens“ зад търговския център „Глейдс“, уточнява БТА. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16