Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба показва Варна през очите на бежанци от Украйна

4
Снимка: БТА

27 авторски фотографии на девет украински младежи са подредени в малкия арт салон на БНР-Варна. Изложбата е със заглавие "Варна – красотата ти виждам" и се открива в навечерието на празника на града 15 август. Експозицията е част от проект за подкрепа на украински бежанци, финансиран от УНИЦЕФ.

От началото на годината в морската ни столица е създаден клуб за обучение на любители-фотографи, чиято идея е да привлече повече млади хора и тинейджъри от средите на украинските бежанци и чрез любимото им занимание – фотографията, да ги социализира, за да създадат приятелства със свои връстници вече извън родината.  В тази насока работи и центърът за подкрепа на бежанци "Синя точка", подпомаган от доброволци на БЧК.

Всички снимки в изложбата са с пейзажи от Варна и е любопитно да се види как бежанците виждат приемащия ги град като свой втори дом. От БЧК-Варна отбелязват, че всички в клуба вече са приятели, какъвто е бил и първоначалният замисъл. Не скриват и надеждата си да привлекат украинските младежи като доброволци за други каузи, включени в програмата на БЧК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52