Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествено отбелязване на 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

Снимка: mod.bg

144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България се отбелязва с богата програма, чийто край ще бъде сложен днес.

Сутринта във Варна и Бургас ще бъдат издигнати флаговете на корабите от състава на Военноморските сили, след което в морската ни столица ще се състои военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Вчера 432 студенти от ВВМУ получиха дипломите си за висше образование – от тях 125 с отличен успех.

Жителите и гостите на двата града ще могат да разгледат кораби и техника от състава на Военноморските сили. Празничният ден ще завърши с концерт на мъжкия хор на моряците ветерани “Христо Манолов” във Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26

МВнР отправи призив към българите в Грузия и шведския град Малмьо

Заради продължаващите протести в Тбилиси, външното ни министерство препоръча на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, както и да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват..

публикувано на 04.05.24 в 09:13

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10