Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ястребите на Румъния“ с авиошоу за Деня на Варна – 15 август

Снимка: Община Варна

Националният отбор по въздушна акробатика на северната ни съседка - „Ястребите на Румъния“, ще направи авиошоу за Деня на Варна – 15 август, съобщи кметът на града Иван Портних. 

В събитието ще участват пилоти-носители на различни отличия в състезания по въздушна акробатика. Сред тях е 23-годишната Андреа Банесару, една от малкото жени-асове в Европа на тази възраст. Солова демонстрация пред публиката ще представи Джордже Ротару, един от най-опитните летци на Румъния и председател на столетния "Аероклуб Румъния", предаде БНР Варна.

Демонстрациите ще могат да бъдат наблюдавани безплатно в около 19.00 ч. Най-добра видимост ще има от Морската гара. 15 август е почивен ден за варненци. По случай празника се очакват и други събития на ключови места в града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36